Nieuwe V-Klasse: succesvol model is nog aantrekkelijker geworden

05 februari 2019
De Mercedes-Benz V-Klasse uit 2014 bleek bijzonder succesvol. Dit kwam door een geheel nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid. Nu komt Mercedes-Benz met de V-Klasse Facelift. 


De facelift zorgt nu voor een verfrissend gevoel bij het reeds zo succesvolle model. Tot de hoogtepunten behoren een nieuw vormgegeven, opvallend gelijnde voorzijde alsmede de introductie van de OM 654 viercilinder dieselmotor-generatie – waarbij de V 300 d een nieuwe topwaarde van 176 kW/239 pk biedt. Bovendien is de 9G-TRONIC automatische transmissie voor het eerst leverbaar, terwijl het aanbod van veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder Active Brake Assist, naar de nieuwste stand der techniek is gebracht. De nieuwe V-Klasse is te bestellen vanaf maart 2019 en leverbaar vanaf juni 2019.

De nieuwe V-Klasse is nu nog opvallender en stoerder. Zo heeft het model een nieuw bumperdesign met opvallende luchtinlaten en een grille met een nieuwe diamantstructuur.  Het personalisatieconcept met de aantrekkelijke lines AVANTGARDE en EXCLUSIVE blijft bestaan, terwijl de AMG Line een krachtiger uiterlijk krijgt met een nieuwe diamantgrille met chromen pins en zodoende een sportievere look.

Modern en fris interieur

Het interieur van de nieuwe V-Klasse is voorzien van nieuwe ventilatieroosters met een sportievere turbine-look en nieuwe meters in het instrumentarium. Mede hierdoor volgt dit model de trend van moderniteit. Dankzij het vereenvoudigde design kunnen bestuurders sneller hun weg vinden in de bediening. De nieuwe bekleding- en uitrustingskleur tartufo nappaleder vormt een modern en elegant statement.

De nieuwe V-Klasse is nog veiliger

Zo is deze auto voorzien van het nieuwe systeem Active Brake Assist. Dit systeem kan een dreigende aanrijding met een vooruitrijdende auto herkennen en geeft dan een visuele en akoestische waarschuwing.  Als de bestuurder reageert, verhoogt Active Brake Assist de remdruk op een wijze die past bij de situatie. Als de bestuurder niet reageert, zet het systeem een autonome remingreep in werking. In stadsverkeer reageert Active Brake Assist ook op stilstaande objecten en overstekende voetgangers. Op deze manier kunnen aanrijdingen worden voorkomen of in ieder geval de gevolgen ervan worden verminderd.

Ander nieuws

Hans Roelofsen opvolger van Leo van Zeeland
In Veghel staat “Dé Werkplaats van Nederland”. Onze Mercedes-Benz dealer vestiging in Veghel heeft dit predicaat verdiend en daar zijn wij allemaal erg trots op. De ongekende service die ervaren wordt bij de aankoop, onderhoud, reparatie en (schade) herstel van vrachtwagens, bestelwagens en personenwagens door klanten, relaties en toeleveranciers is uniek. Deze verdienste komt op het conto van het voortreffelijke Veghels team dat al 25 jaar onder aansturing van Leo van Zeeland staat.
Verkeersveiligheid Groep Nederland kiest weer voor Mercedes
De Verkeersveiligheid Groep Nederland vierde een bescheiden feestje met de ingebruikname van 12 nieuwe Mercedes-Benz A-klasse voertuigen. De Verkeersveiligheid Groep Nederland gaat deze auto’s inzetten voor rijtrainingen op het Safety Experience Center (SEC) in Rosmalen.
Vol trots presenteren wij u onze eerste EQC!
Pas aan het eind van het jaar zal de Mercedes EQC officieel zijn markt introductie beleven. Maar nu hebben we alvast beschikking over een speciaal introductiemodel wat we u nu alvast mogen tonen.
Exclusieve preview Mercedes-Benz eVito
Donderdag 25 april stond het Safety Experience Center in Rosmalen in het teken van de presentatie van de nieuwe eVito.
Rüttchen Den Bosch is officieel geopend
De nieuwe showroom van Rüttchen Den Bosch is woensdag 20 maart feestelijk geopend met een Unboxing Gala.
Aflevering Van Oort Autogroep bv
Vanuit de hoofdvestiging in Eck en Wiel, verzorgt Van Oort transport, opslag en verhuizingen voor bedrijven en particulieren. Dat doen zij onder andere met één van de tien nieuwe Mercedes-Benz Vito's die zij zojuist in gebruik hebben genomen. Deze bedrijfswagens gaan voor de afdeling Truck Rent van Van Oort rijden. Wij wensen de firma Van Oort veel plezier met hun nieuwe aanwinsten.
Rüttchen heeft het derde certificaat VanPro behaald.
Rüttchen Automotive B.V. voldoet aan de Strenge eisen voor serviceverlening en heeft dan ook het derde certificaat VanPro behaald.  
De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse
De gezinsauto is nu nog comfortabeler, dynamischer en veiliger. Kom snel langs bij ons in de showroom om het model te ontdekken,
Rüttchen Automotive is trotse sponsor en official partner van Team Jumbo-Visma!!!
Zowel de schaatsers van Team Jumbo-Visma schaatsen als fietsploeg van Team Jumbo-Visma Cycling zullen de aankomende drie jaar in Mercedes-Benz personen- en bestelauto's rijden.  De eerste Vito werd afgelopen vrijdag afgeleverd! Wij wensen iedereen veel sportief succes en veilige kilometers!
Top hockeysters rijden Mercedes-Benz
Pien Sanders en Frederique Matla, hockeysters van het Nederlands dames hockeyteam, rijden in de sportieve Mercedes-Benz A-Klasse.
Mercedes A-Klasse: veiligste auto volgens EuroNCAP tests
EuroNCAP; de instantie die auto's test op veiligheid, heeft de Mercedes-Benz A-Klasse uitgeroepen tot veiligste auto van 2018.
Vernieuwd: de Mercedes-Benz GLE SUV
De nieuwe Mercedes-Benz GLE SUV is intelligenter, oplettender en attenter dan ooit. Het model is nu al te bestellen en zal in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen.
Introductie AMG GT 4 deurs coupé
De nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé biedt een geheel nieuwe dimensie voor rijbeleving. Zo biedt het model nog meer ruimte, meer power en meer kippenvel. Deze GT Coupé is een rassportwagen en dit is terug te zien in ieder detail van de auto. Het model is nu bij een aantal Rüttchen vestigingen te bekijken.
Mercedes-Benz onthult modellen bij Masters of LXRY
Afgelopen weekend vond Masters of LXRY 2018 plaats in de Rai in Amsterdam. Tijdens dit event werden modellen onthuld van verschillende automerken, waaronder Mercedes-Benz.