Mercedes A-Klasse: veiligste auto volgens EuroNCAP tests

17 december 2018
EuroNCAP; de instantie die auto's test op veiligheid, heeft de Mercedes-Benz A-Klasse uitgeroepen tot veiligste auto van 2018.
Er werden in totaal 23 automodellen getest en de A-Klasse kwam hierbij naar voren als de grote winnaar. Niet alleen is de A-Klasse de grote winnaar in de compacte klasse, maar het model is ook de algehele winnaar van 2018. De A-Klasse scoorde op het gebied van volwassen inzittenden een score van 96 procent. Tevens heeft het model een score van 92 procent behaald bij de categorie van kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers. Een reeks veiligheidssystemen zorgde voor een score van 75 procent op het gebied van Safety Assist. Gemiddeld komt de A uit op een score van 88,5 procent.

De Mercedes-Benz A-Klasse is ook nog eens genomineerd voor "Car of the year 2019". Bekijk hier de A-Klasse.

Ander nieuws

Vernieuwd: de Mercedes-Benz GLE SUV
De nieuwe Mercedes-Benz GLE SUV is intelligenter, oplettender en attenter dan ooit. Het model is nu al te bestellen en zal in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen.
Introductie AMG GT 4 deurs coupé
De nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé biedt een geheel nieuwe dimensie voor rijbeleving. Zo biedt het model nog meer ruimte, meer power en meer kippenvel. Deze GT Coupé is een rassportwagen en dit is terug te zien in ieder detail van de auto. Het model is nu bij een aantal Rüttchen vestigingen te bekijken.
Mercedes-Benz onthult modellen bij Masters of LXRY
Afgelopen weekend vond Masters of LXRY 2018 plaats in de Rai in Amsterdam. Tijdens dit event werden modellen onthuld van verschillende automerken, waaronder Mercedes-Benz.